مصالح نوین در نما
مصالح نوین در نما
چکیده
یکی از مهم ترین عوامل در طراحی و ساخت نما استفاده مناسب از مصالح نمای ساختمان است، نمای ساختمان علاوه بر زیباسازی ساختمان شما، ساختمان را در مقابل عوامل جوی، ضربه و … نیز محافظت می کند و به عنوان مهمترین عامل در بالا بردن ارزش مالی ساختمان به حساب می آید.
باترکیب انواع مصالح نما امکان دارد زیبایی نمای ساختمان چندین برابر شود. پرکاربردترین مصالح نما که امروزه در ساختمان های زیادی مورد استفاده قرار می گیرند را در سایت آرشیتکت مجید بختیاری می خواهیم به شما معرفی کنیم.
مقدمه
برخی از مصالح نمای ساختمان متناسب با سبک طرح انتخاب می شوند، برای مثال عمده مصالح نمای ساختمان استفاده شده در سبک کلاسیک و رومی، سنگ است، با این حال با آشنایی کامل از مصالح نمای ساختمان می توان علاوه بر حفظ ارزش های سبک کلاسیک و رومی، هزینه تهیه مصالح نمای ساختمان را تا حدود زیادی کم کرد، از جمله مصالح نمای ساختمان جایگزین در این سبک از طراحی نما می توان به مصالح نمای ساختمان پیش ساخته و سیمان اشاره کرد.
معرفی کاربردی ترین انواع مصالح نمای ساختمان
انواع مثال هایی که برای نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند کیفیت و کارایی متفاوتی دارند. علاوه بر نوع متریالی که برای نمای ساختمان به کار گرفته می شود، نمای ساختمان براساس روش اجرا و سبک متفاوتی دارد. برخی از مهم ترین انواع انواع مصالح نمای ساختمان که به کار گرفته می شوند عبارتند از :
1 - نمای آجری :
آجر به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی شناخته می شود. در واقع آجر را به عنوان قدیمی ترین نمای ساختمان می شناسند. نمای آجری را به دلیل پیشینه طولانی مدتی که دارد در ساختمان های اصیل مشاهده می کنید. این نمای ساختمانی به خوبی اجرا می گردد و بسیار مقاوم و زیبا است. نمای آجری با استفاده از انواع آجرهای نما اجرا خواهد شد.
معرفی انواع آجر نمای ساختمان :
با توجه به این که آجرهای نما ویژگی ها و کاربردهای متعددی دارند، انواع مختلفی نیز دارند. در این بخش شما را با انواع آجرنماهای ساختمان آشنا می کنیم تا بتوانید در زمان خرید بهترین نوع را انتخاب کنید. البته به شما توصیه می کنیم حتما با یک کارشناس خبره و خوش سلیقه در این حوزه نیز صحبت کنید تا به شما راهنمایی های لازم را بدهد.
آجر نسوز
آجر نسوز همان سرامیک است که از خاک های نسوز درست می شود. از لحاظ زیبایی وجود آن در نمای ساختمان ها باعث جذابیت ساختمان ها می شود . این محصول با کیفیت می تواند سالیان سال از لحاظ دوام و ثبات رنگ باقی بماند و مقاومت بسیار بالایی در مقابل دارد. انواع مختلفی از آن در بازار موجود است که بسته به نیاز و نوع مواد به کار رفته در آن ها، مورد استفاده قرار می گیرند.
شاموتی
این محصول به صورت مربعی و مستطیلی و در ابعاد مختلف در بازار عرضه می شود. مهمترین ویژگی بارز آن دوام وطول عمر بسیار بالایی است که دارد. رنگ های این مدل به صورت زیر است :
نارنجی
نارنجی تیره
زرد
زرد متمایل به نارنجی
قهوه ای روشن
قهوه ای تیره
قهوه ای اخرایی
رستیک
ویژگی ممتازی که این محصول دارد این است که دارای نقش ها و ناهمواری هایی بوده که موجب جلب توجه و زیبایی فوق العاده ای در نما می شود. ابعاد آن همانند سایر آجرها بوده ومی توانید متناسب با نیازتان یکی از ابعادش را خریداری کنید. از این محصول هم در طراحی داخلی ساختمان و هم به صورت آجر نما استفاده می شود.
کرکره ای
از ویژگی های منحصر به فرد این محصول می توان به زیبایی، مقاومتش در برابر تغییرات آب و هوایی و در نتیجه کمترین میزان شوره زدگی اشاره کرد. علاوه بر این، با استفاده از آن کمترین اتلاف انرژی را خواهید داشت و اجازه خروج دمای محیط به خارج را نمی دهد. طبق بررسی های انجام شده، می تواند تا دمای بالاتر از 1200 را تحمل کند و هیچ تغییری در شکل و ظاهرش ایجاد نشود. شما می توانید این محصول را در رنگ های تیره و قهوه ای مایل به قرمز خریداری کنید.
حصیری
همان طور که از اسم آن پیدا است، شکل ظاهری این محصول شبیه حصیری بوده به نمای ساختمان ظاهری فوق العاده می بخشد. از نظر رنگ و مدل تنوع گسترده ای دارد و استفاده از آن موجب منحصر به فرد بودن ساختمانتان می شود. این محصول به روش لعابی تولید می شود و در نتیجه مقاومت بیشتری را در برابر نور خورشید و تغییرات آب و هوایی دارد.
لعابی
همان طور که از نام آن مشخص است در ساخت این محصول یک لایه لعاب بر روی آن قرار می گیرد که منجر به افزایش مقاومت آن می شود. این لعاب طول عمر آن را افزایش می دهد. تنوع رنگی بالا، زیبایی منحصر به فردی را به آن می بخشد. علاوه بر این، با توجه به تحقیقات صورت گرفته می توان گفت که در برابر فرسایش و برخورد با مواد شیمیایی مقاوم است. بنابراین هیچ تغییری در شکل آن ایجاد نخواهد شد.

2 - نمای سرامیک :
نمای سرامیک به عنوان یکی دیگر از پرکربردترین انواع مصالح نمای ساختمان شناخته می شود. سرامیک به عنوان یکی از مصالح جدید نمای ساختمان معرفی می گردد. نوع سرامیک مورد استفاده برای زیبایی نمای ساختمان با سرامیک هایی که در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرند متفاوت خواهد بود. در نمای سرامیک ساختمان باید از سرامیک های بدون ملات یا سرامیک پرسلان فول بادی استفاده شود. سرامیک های ساختمانی اغلب برای اجرای نمای ساختمان تجاری و اداری کاربرد دارند.
تنوع سرامیک ها در رنگ و طرح بسیار زیاد است. مقاومتی که سرامیک در برابر یخ زدگی و حریق دارد موجب شده در ساختمان های زیادی از آن استفاده کنند. دقت داشته باشید که سرامیک در برابر صوت و گرما عایق مناسبی ندارد. نمای ساختمان با سرامیک های طرح سنگ به عنوان یکی از نماهای پرکاربرد و زیبا شناخته می شود.
معرفی انواع سرامیک برای نمای ساختمان :
سرامیک پرسلان
این یکی از محصولات سرامیکی است که در دمای بسیار بالا تهیه می شود. مقاومت این نوع سرامیک بسیار زیاد است و نسبت به سرامیک سرامیک های معمولی در برابر جذب غیر آب مقاوم است. در نتیجه، این از زیبایی بیشتری برخوردار است، ظروف سفالی از سرامیک خام، کوارتز، فلدسپات و غیره ساخته شده است.
سرامیک تراکوتا
این نوع سرامیک همان چینی است، اما وزن کمتری دارد و تخلخل بیشتری دارد، برخی از این سرامیک ها را اکسترود نیز می نامند که برای گوشه ها و موارد خاص طراحی شده اند.
سرامیک فول بادی
این نوع سرامیک برای نمای خارجی مناسب تر است، زیرا سطح آن بسیار صاف است و هزینه کمتری نسبت به انواع دیگر سرامیک ها دارد.


3 - نمای شیشه ای با ترکیب انواع مصالح نما :
بین انواع مصالح نمای ساختمان، نمای شیشه ای را به عنوان یکی از نماهای مدرن می شناسند. سرعت بالای اجرای نمای شیشه ای یکی از مهمترین مزیت های آن می باشد. نهایت استفاده از نور طبیعی در این نما برای ساختمان فراهم می شود. شما با استفاده از نمای شیشه ای می توانید بار مرده ساختمان را کاهش دهید.
نمای شیشه ای در انواع فریم لس، کرتین وال و اسپایدر اجرا خواهد شد. این مسئله که نمای شیشه ای به طور دقیق و طبق استانداردهای مشخص شده در ساختمان به کار گرفته شوند بسیار مهم است. نصب نمای شیشه ای را تنها باید به افراد حرفه ای و کاربلد که در این زمینه تخصص دارند بسپارید.
معرفی انواع شیشه برای نمای ساختمان :
نمای کرتین وال
از جمله پرطرفدارترین انواع نمای ساختمان شیشه ای می توان به نمای کرتین وال اشاره کرد، در صورت اجرای صحیح نمای شیشه ای کرتین وال، بار حاصل از وزن شیشه و بار انرژی های حاصل از عوامل جوی ( طوفان و بارندگی ها ) معمولا به نمای ساختمان وارد می شود، از این رو خسارت های پیش آمده در ساختمان کاهش خواهد یافت.
نمای شیشه ای اسپایدر
نمای اسپایدر نوع خاصی از انواع نمای شیشه ای ساختمان است که بیشترین پیوستگی را در نما ارائه می کند،از این رو سیستم اجرای آن کاملا متفاوت از نمای کرتین وال است.
نمای شیشه ای عنکبوتی یا همان اسپایدر در ساختمان هایی با ابعاد و مقیاس بزرگ به کار می رود.
در نمای شیشه ای اسپایدر از جنس شیشه های نشکن استفاده می شود، که در برابر ضربه و شرایط جوی از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
نمای شیشه ای اسکای لایت
نمای اسکای لایت (سقف شیشه ای (Skylight)) از جمله نماهای منحصر به فرد به حساب می آید، که سبب بالا رفتن ارزش مالی ساختمان می شود.
نمای اسکای لایت به نامهای Roof Light یا Roof Window نیز مورد استفاده قرار میگیرد، این نوع از نمای شیشه ای در فضاهایی از ساختمان که دسترسی به بازشوهای اطراف ساختمان وجود ندارد، مورد استفاده قرار میگیرد و نور طبیعی را به صورت گسترده به فضاهای داخلی انتقال میدهد .
نمای هندریل شیشه ای
از نرده شیشه ای برای بالکن یا تراس و همینطور به عنوان جانپناه بام میتوان استفاده کرد.
استفاده از نرده شیشه ای در راه پله و پلههای دکوراتیو نیز بسیار متداول است.
این نوع نما دارای رنگ بندیهای بسیاری است، که میتواند در نمای بیرونی و داخلی ساختمان بسیار تاثیرگذار باشد.
هندریل (نرده) شیشه ای دارای انواع مختلفی است که ساز و کار نصب آنها با هم متفاوت است.


4 - نمای اچ پی ال :
اچ پی ال (HPL) ورقه ای است مرکب از چندین لایه ساخته شده از الیاف (همانند کاغذ) آغشته به رزین های عمل کننده در گرما که تحت تاثیر حرارت و فشار ۵ مگا پاسکال به هم چسبیده باشد. در ساخت ورق های فرمیکا یا همان اچ پی ال از کاغذ کرافت، کاغذ دکوراتیو، رزین فنولیک و رزین ملامین استفاده می شود.
در نمای خارجی و داخلی ساختمان ها، سرویس بهداشتی عمومی ورزشگاه ها، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها استفاده میشود .
ویژگی های نمای اچ پی ال :
حفاظت آکوستیک
از آنجایی که در نصب این سیستم لایه های متعددی استفاده می شود مانند پانل های HPL، عایق های حرارتی، زیر ساخت های فلزی و … در نهایت این سیستم نما نقش بسزایی در جذب صدا و کاهش نویز خواهد داشت.
مقاوم در برابر آتش سوزی
ورق های HPL در برابر آتش سوزی مقاوم بوده و شعله ور، ذوب یا منفجر نمی شود.
ماندگاری بسیار بالا
ورق ها همانطور که پیش تر اشاره شد حداقل تا 30 سال بدون هیچ تغییر شکل و رنگ پایدار خواهند ماند.
مقاوم در برابر آب و حشرات
ورق های طرح چوب hpl علاوه بر حفظ طرح و مقاوم در برابر آب و حشرات رنگ چوب آسیب پذیری چوب مانند نفوذ آب، موریانه خوردگی و… را ندارند.

5 - نمای لوور :
نمای لوور، سایبان آلومینیومی است که به صورت منقطع در نمای ساختمان ها به کار برده می شوند و تابش نور مستقیم خورشید را به داخل ساختمان و عبور هوا را کنترل می کند و در ضمن موجب زیبایی نمای ساختمان می شود. لوور سایبان آلومینیومی به سه مدل مختلف در بازار موجود می باشد : آلومینیومی دوکی ، آلومینیومی مستطیلی ، آلومینیومی z شکل .

6 - نمای سیمانی :
یکی دیگر از کاربردی ترین مصالحی که برای نمای ساختمان به کار گرفته می شود سیمان است. در مقایسه انواع مصالح نمای ساختمان، نمای سیمان به عنوان یکی از نماهای نوین شناخته می شود. نمای سیمانی در نظر بسیاری از افراد شاید جالب نباشد اما باید بدانید که با استفاده از سیمان می توانید نمای رومی را روی ساختمان طراحی کنید. از آنجایی که نمای سیمان به عنوان یکی از نماهای ساختمانی ارزان شناخته می شود مورد توجه بسیاری از سازندگان قرار نمی گیرد .
معرفی انواع سیمان برای نمای ساختمان :
سیمان سفید
نمای سیمان سفید مدرن نوعی از نمای سیمانی است که در آن ظاهر ساختمان را با ترکیب سیمان سفید و آب میپوشانند و به ساختمان ظاهری کاملا سفید و یک دست میدهند.
سیمان سفید در ۱۰ سال ابتدایی ساخت نما، بسیار زیبا و بیعیب و نقص به نظر میرسد؛ اما اگر متریال به کار رفته در نما، از کیفیت خوبی برخوردار نباشند، در گذر زمان، نما سیاه میشود و ظاهری زننده به ساختمان و محیط اطرافش میدهد.
سیمان شسته
نمای سیمان شسته، نمایی است که از ترکیب سیمان سفید، سنگ دانههای رنگی و رنگهای معدنی اندود شده تشکیل شده است.
این نما زیبایی و ظاهری فوقالعاده دارد و استحکام آن نیز در مقایسه با سایر نماهای سیمانی بیشتر است.
به همین دلیل نمای سیمانی شسته، بسیار پرکاربرد است و علاوه بر طراحی نمای بیرونی ساختمان، از آن می توان در طراحی راهپلهها و دیوارهای باغ هم استفاده کرد.
نمای سیمانی تگرگی
نماهای سیمانی تگرگی ضخامتی به اندازهی دو سانتیمتر دارند و از ترکیب سیمان با پودر سنگ، خاک سنگ و ملات سیمان ساخته میشوند.
اجرای این نوع از نمای سیمانی به صورت پاششی انجام میشود.
سیمان خراشی
طراحی نمای سیمان خراشی از سه لایهی اصلی تشکیل شده است.
لایهی اول همان لایهی آستر است که از ترکیب ماسه و سیمان تشکیل شده است.
لایهی دوم همان لایهی ماله است که از ترکیب ماسه، سیمان، پودر سنگ و خاک سنگ تشکیل میشود.
بعد از اجرای این دو لایه، لایهی دیگری را با مصالح سنگی به ضخامت ۲ میلیمتر اجرا میکنند.

7 - کامپوزیت پرکاربردترین مصالح نما :
یکی دیگر از مصالحی که در نمای ساختمان به کار گرفته می شود کامپوزیت است. بین انواع مصالح نمای ساختمان، کامپوزیت را به عنوان یکی از نمونه های خاص و منحصر به فرد می شناسند. نمای کامپوزیت با استفاده از ورقه های آلومینیوم طراحی می شود. پنل هایی که در این نما قرار می گیرند ابعاد مشخص شده ای دارند و لایه های داخلی آنها از پلی اتیلن است.
برای اجرا نمودن نمای کامپوزیت باید ورقه های آلومینیوم را مانند نماهای پیش ساخته در ابعاد مشخص شده ای برش بزنید. بعد از برش ورقه های آلومینیوم می توانید آنها را در محل مورد نظر نصب کنید .
معرفی انواع کامپوزیت برای نمای ساختمان :
کامپوزیت رنگی
مهم ترین تفاوت این نوع کامپوزیت با نمونه قبلی در رنگ آن است. چرا که غالبا در ساخت آن از رنگ های مختلف استفاده می کنند که باعث جذاب تر شدنش می شود. ترکیب و نحوه استفاده از رنگ ها به گونه ای بوده که در طول روز و به مرور دچار تغییر رنگ می شود.
کامپوزیت پنل نانو
در ساخت این نوع از کامپوزیت از تکنولوژی نانو استفاده شده است. به همین دلیل کارایی آن معمولا بیشتر از انواع دیگر است. به عنوان مثال ، استحکام ، مقاومت و پایداری آن غالبا بهتر از نمونه های معمولی دیگر خواهد بود. کامپوزیت پنل نانو معمولا در برابر آتش مقاومت بیشتری داشته، استحکام و ماندگاری بالایی دارد .
کامپوزیت پنل طرح چوب و سنگ
استفاده از طرح چوب و طرح سنگ باعث زیباتر شدن انواع نمای کامپوزیت خواهد شد. به گونه ای که به اعتقاد کارشناسان استفاده از آنها نسبت به استفاده از نمای آجری ، نمای سنگی ، نمای چوبی و … بسیار بهتر خواهد بود. چرا که اجرای نمای کامپوزیت نسبت به نمای سنگ و چوب واقعی معمولا دردسر کمتری خواهد داشت. از طرفی قیمت نمای کامپوزیت طرح چوب یا سنگ نسبت به قیمت نمای سنگ و چوب اصلی معمولا کمتر خواهد بود.
نمای کامپوزیت خش دار
مهم ترین تفاوت این نما با سایر نما های گفته شده در خش دار بودن لایه آلومینیومی به کار رفته در ساخت آن است. این کار باعث جذابیت و زیبایی دوچندان آن شده است. به نحوی که غالبا از آن در نمای ساختمان های لوکس ، تجاری یا اداری استفاده می کنند.
آکویا
چوب آکویا متشکل از بخشهای چوبی لمینیت شده است، تا محصولی بادوامتر با مضرات کمتر، تولید نماید. چوب آکویا از منابع پایدار تامین میشود. نتیجه چوب یک لایه با دوام، پایدار و زیبا است که دارای ویژگیهای اجرایی چوبهای سخت با دوام مناطق گرمسیری است اما دارای مزایای ارزشمند محیط زیستی نیز هست .

8 - بتن اکسپوز
یکی از انواع بتنهای معماری است که به عنوان پرداخت نهایی سطوح داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، هر بتنی که سطح آن در معرض دید قرار داشته باشد را میتوان به عنوان بتن اکسپوز در نظر گرفت.
معرفی انواع بتن اکسپوز برای نمای ساختمان :
بتن اکسپوز صیقلی
بتن اکسپوز صیقلی نیاز به قالب مناسب دارد. در این روش، سطح صاف قالب بسیار حائز اهمیت است. به طور معمول، قالبهای PVC و ABS صیقلی هستند. خود بتن نیز باید دانهبندی مناسبی داشته باشد. استفاده از ریزدانه بیشتر در بتن، سطح آن را صافتر میکند.
بتن اکسپوز طرح کاشی
روش ساخت بتن اکسپوز طرح کاشی، تقریباً مشابه روش ساخت بتن صیقلی است. یک تفاوت عمده آن، ضخامت نازک و ابعاد کوچک قطعات آن است.
بتن اکسپوز طرح چوب
برای طرحدار کردن بتن، استفاده از قالب شکلدار بهترین روش است؛ برای مثال استفاده از قالب چوبی برای ساخت بتن اکسپوز طرح چوب بسیار عالی است.

9 - نمای چوب :
چوب یک متریال کلاسیک است که برای نمای ویلایی، بهویژه در معماری سنتی (یا ترکیب معماری سنتی و مرن) استفاده میشود. نمای چوبی همهکاره است و میتوان آن را با سایر متریال مکمل ترکیب کرد تا مرزهای جذابیت نمای سازه متحول شود.
چوب نیز نسبتاً مقرونبهصرفه است و اجرای آن آسان است اما با اینحال، به نگهداری منظم از جمله رنگآمیزی برای جلوگیری از پوسیدگی نیاز دارد و استفاده از آن در مناطق مرطوب توصیه نمیشود. نمای ساختمان بانک Sparkasse در اتریش از چوب ساخته شده که با محیط طبیعی پیرامون آن هماهنگ است.
معرفی انواع چوب در نمای ساختمان :
چوب ترمووود
چوب ترمووود به عنوان چوبی کاملا ضد آب و مقاوم شناخته می شود. این چوب در یک فرایند حرارتی و دمایی بسیار پیشرفته تولید می شود که باعث می شود تا خواص فیزیکی و شیمیایی آن تغییر کند و در برابر آسیب های آب و هوایی و عوامل محیطی مقاومت زیادی کسب کند.
این چوب مزایای فراوانی دارد که باعث شده تا از آن در پروژه های مختلف ساختمانی و دکوراسیون استفاده های زیاید بشود.
چوب روسی
چوب روسی چوبی است که از درختان کاج روسی تولید شده و از کشور روسیه به ایران وارد می شود. این چوب رنگ روشنی دارد و وزن آن سبک است. چوب روسی نیز به دلیل مقاومت بالا در برابر آسیب های محیطی و شرایط جوی، گزینه مناسبی برای طراحی و اجرای نمای ساختمان است.
چوب بلوط
چوب بلوط چوبی نیمه سنگین و نیمه سخت است. این چوب مقاومت بالایی در برابر سایش دارد و در برابر رطوبت نیز دچار آسیب هایی مانند پوسیدگی، باد کردگی و … نمی شود. استفاده از چوب بلوط به عنوان چوب نما مزایا و معایبی دارد.
چوب ساج
یکی دیگر از چوب های رایجی که برای طراحی و اجرای نما استفاده می شود، چوب ساج است. این چوب بافتی سخت و روغنی دارد و به دلیل ویژگی های ذاتی، در برابر نفوذ حشرات و قارچ زدگی آسیب ناپذیر است.
چوب ایروکو
چوب درخت ایروکو یک ماده شیمیایی خاص در خود دارد که باعث مقاومت ذاتی آن در برابر رطوبت می شود. از این چوب برای تولید ترمووود ایروکو نیز استفاده می شود. این چوب دوام و استحکام بالایی دارد و در برابر آسیب های محیطی به راحتی دچار آسیب نمی شود. این چوب به قدری مقاوم است که در کاربرد های فضای خارجی نیاز به روغن کاری و استفاده از مواد محافظ ندارد.

تاثیر انواع متریال دکوراسیون خارجی بر عملکرد ساختمان
دوام، کیفیت هوای داخل ساختمان، عملکرد آکوستیک، زیباییشناسی و تاثیرات زیستمحیطی ساختمان همگی میتوانند بهطور قابل توجهی تحت تاثیر انتخاب متریال نمای ساختمانی قرار گیرند. این متریال همچنین بر کیفیت محیط داخلی (IEQ) سازه و نیز سلامت افراد ساکن در ساختمان تأثیر میگذارد. در بخش آخر مقاله سایت آرشیتکت مجید بختیاری، شما را با نتایج عملکردی متریال نمای ساختمانی آشنا میکند.
بهرهوری انرژی
عایق، پنجرهها و مواد سقفی که در نمای ساختمان استفاده میشود ممکن است بر میزان انرژی مصرفی سازه تأثیر بگذارد. بهعنوان مثال، نصب پنجرههای دوجداره و عایق حرارتی میتواند تلفات دمای تابستان و زمستان را تا حد زیادی از بین برده و در نتیجه، میزان نیاز به گرمایش و سرمایش را کاهش دهد.
ماندگاری
هزینههای نگهداری و طول عمر یک ساختمان میتواند تحت تاثیر دوام مصالح ساختمانی باشد. با کمک مواد مقاوم در برابر هوا و رطوبت (مخصوصاً متناسب با شرایط آبوهوایی منطقه) میتوان از ایجاد آسیب ناشی از رطوبت، باران و … جلوگیری کرد. از سوی دیگر، موادی که مستعد تخریب یا خوردگی هستند درنهایت ممکن است مشکلات ساختاری و ظاهری در بنا ایجاد کنند.
اثرات زیست محیطی
محیط اطراف بنا ممکن است تحت تأثیر متریال ساختمانی از جمله مصرف انرژی، انتشار گازهای گلخانهای و کاهش منابع زمین قرار گیرد. استفاده از مصالح ساختمانی سبز مانند مواد بازیافتی یا تجدیدپذیر، میتواند اثرات منفی زیستمحیطی سازه را کاهش دهد.
زیباییشناسی
نمای یک سازه ساختمانی میتواند بر جذابیت زیبایی و ارزش مادی آن تأثیر بگذارد. مصالحی که از نظر زیباییشناسی دلپذیر هستند و طراحی نمای ساختمان را بهبود میدهند میتوانند سازه را از نظر بصری جذابتر و از نظر مالی، سودآورتر کنند.
هنگام انتخاب متریال برای نمای ساختمان علاوهبر معیارهای زیباییشناسی، توجه به شرایط آبوهوایی ضروری است. بهعنوان مثال:
در مناطقی با رطوبت بالا، چوب میتواند مستعد پوسیدگی باشد و آن را به یک مصالح نامناسب تبدیل کند.
در مناطق مستعد زلزله، آجر و سنگ میتوانند از چوب یا گچ مقاومتر باشند.
در مناطقی با نوسانات شدید دما مانند تابستانهای خیلی گرم و زمستانهای خیلی سرد، متریال با قابلیت عایق دما مانند آجر و گچ میتوانند به تنظیم دمای داخل خانه و کاهش هزینههای انرژی کمک کنند.
10 - رنگ نمای ساختمان :
رنگ نما رنگی ضد آب است که معمولاً برپایه اکریلیک و در ترکیب با افزودنیهای سیلیکونی به دست میآید. رنگ نمای ساختمان آخرین لایه تزیینی نمای ساختمان بوده که علاوه بر زیبایی ظاهری بنا، مانع هدر رفتن حرارت از طریق دیوار، و محافظت از بنا در مقابل رطوبت میشود. رنگ نما را میتوان بهراحتی روی رنگهای قبلی و قدیمی زد.
استفاده از رنگ ساختمانی در نماها باعث زیباسازی شهری و روح بخشیدن به ساختمانها میشود. همچنین، سرعت اجرای بالای این روش از لحاظ اقتصادی برای کارفرما بهصرفه است.
انواع رنگ نمای ساختمان :
رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک به خاطر مقاومت و ماندگاری بالا، درخشندگی و انعطافپذیری بالا جزو محبوبترین رنگ های نما محسوب میشود. محبوبترین رنگ آکریلیک است.
رنگ رزین اکریلیک
این نوع رنگ که حلال آب است، بر پایه آب و روغن تولید شده و بدون بو، پایدار، و مقاوم در برابر اشعه خورشید است. رزین اکریلیک را میتوان روی سطوح گچی، سیمانی و کنفی استفاده کرد.
رنگ آلکیدی
رنگ آلکیدی درواقع نوعی پلیاستر با ترکیبی از اسیدهای چرب است که غلظت و سرعت خشک شوندگی بالایی دارد. رنگ آلکیدی به منظور حفاظت از سازههای مختلف در برابر رطوبت، باران، و همچنین آلودگی هوا مورد استفاده قرار میگیرد.
رنگ کنیتکس
رنگ کنیتکس یکی از انواع رنگ نمای ساختمان است و بر دو پایه آب و روغن تولید میشود. کنیتکس روغنی برای رنگآمیزی نما و سطوح خارجی ساختمان به کار میرود و در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد.
نتیجه گیری
یکی دیگر از عواملی که در انتخاب متریال نمای ویلا و ساختمان باید در نظر گرفت، بودجه است. مصالحی مانند آجر و سنگ میتوانند گران باشند، بهخصوص اگر مساحت نما، بزرگ یا دارای جزئیات معماری پیچیده باشد. چوب و گچ معمولاً مقرونبهصرفهتر هستند، اما ممکن است به تعمیر و نگهداری مکرر نیاز داشته باشند که میتواند هزینههای نما را در طول زمان افزایش دهد. درنهایت، ترجیحات شخصی و سبک خانه باید هنگام انتخاب متریال برای نما در نظر گرفته شود.
متریال انتخاب شده باید مکمل سبک معماری خانه و منعکسکننده سلایق و ترجیحات صاحب ملک باشد. بهعنوان مثال، یک خانه مدرن ممکن است با نمای فلزی به بهترین شکل به نظر برسد، در حالیکه یک خانه سنتی ممکن است برای نمای آجری یا چوبی مناسبتر باشد .
در آخر باید گفت که انتخاب متفکرانه مصالح بیرونی ساختمان میتواند منجر به ساختمانهایی شود که رفاه ساکنان را افزایش میدهند، تأثیرات زیست محیطی را به حداقل میرسانند و به زیبایی شهری محیط خود کمک میکنند.