گالری ما

اطلاعات تماس

سبک صنعتی

سبک صنعتی

سبک صنعتی

چکیده

ریشه سبک صنعتی در دکوراسیون داخلی به اوایل قرن بیستم بر می گردد زمانی که با پایان انقلاب صنعتی دوم، بسیاری از کارخانه های اروپای غربی تعطیل شدند و در کشورهایی با نیروهای کار ارزانتر مجددا شروع به کار کردند.

در سالهای بعد با افزایش جمعیت و نیاز به محل سکونت ، بخشی از مناطق صنعتی گذشته و کارخانه ها به مناطق مسکونی تبدیل شدند و با ترکیب وسایل خانه در فضاهایی که ذاتا صنعتی بودند ، این سبک به وجود آمد.

در این سبک ، مصالح و اکثر تاسیسات ساختمان بدون هیچ پوششی دیده می شوند و حضور سیم کشی ها و لوله های رنگ شده در این فضاها کاملا طبیعی است.

مبلمان و اثاثیه مورد کاربرد در فضای صنعتی هم معمولا کلکسیونی از وسایل قدیمی و خاص هستند که بنا به نیاز و فعالیت ساکنین انتخاب می شوند.

در این مقاله سایت آرشیتکت مجید بختیاری به بررسی بیشتر سبک صنعتی می پردازد.

مقدمه

زیبایی طبیعت هرگز انسان را شگفت زده نمی کند. کوه‌ها، رودخانه‌ها، سواحل و گل‌ها از زیباترین مناظری هستند که برخی افراد با آن روبرو خواهند شد. با این حال، بشر و تمدن نیز مناظر زیبایی از جمله ساختمان ها، پل ها و کلیساها را خلق کرده اند. همه اینها نشان دهنده سبک و الهام از معمار پشت آنها است.

معماری صنعتی رشته‌ای است که برای ترکیب عملکرد و طراحی تکامل یافته است و ساخت و سازهای چشمگیر را نشان می‌دهد که شایسته تحسین و شناسایی است. ساختمان‌های صنعتی در سرتاسر جهان بر هدف اصلی خود که ساخت یک خط تولید است تمرکز می‌کنند و به دلیل طراحی خود توجه را به خود جلب می‌کنند.

معماران صنعتی استثنایی آثار هنری چشمگیری خلق کرده اند. بانک‌ها، ایستگاه‌های قطار، کارخانه‌ها و فروشگاه‌های خرده‌فروشی در حال حاضر برای غنی‌سازی چشم‌انداز معماری و همچنین برای کمک مالی آنها در مورد محصولات تجاری‌سازی شده ارزشمند هستند.

معماری صنعتی چیست؟

معماری صنعتی به طرح هایی اطلاق می شود که برای ساخت ساختمان ها در بخش صنعتی استفاده می شود، از جمله موارد زیر:

  • کارخانه ها
  • پالایشگاه ها
  • کارخانه های تقطیر
  • انبارها
  • نیروگاه ها
  • مراکز توزیع
  • امکانات تولیدی

ساختمان های صنعتی برای کارایی و ایمنی هنگام پردازش مواد به محصولات طراحی شده اند. این نوع معماری عموماً ایمنی و عملکرد کارگران را در اولویت قرار می دهد در حالی که کمتر بر زیبایی شناسی تمرکز می کند. با این حال، طراحان بیشتری ساختمان های صنعتی قدیمی را به آپارتمان، دفاتر، گالری های هنری و نمایشگاه تبدیل می کنند تا جان تازه ای به این سازه ها بدهند.

عناصر معماری صنعتی

عناصر طراحی صنعتی بسته به هدف ساختمان متفاوت است. با این حال، برخی از عناصر مشترک در سراسر معماری صنعتی وجود دارد. برخی از ویژگی های کلیدی معماری صنعتی عبارتند از:

فضاهای باز : فضاهای صنعتی معمولا دارای سقف بلند و پلان باز هستند.

مینیمالیسم : معماری صنعتی بر عملکرد بیش از شکوفایی زینتی تمرکز دارد و طراحی مینیمالیست بیشتری را ایجاد می کند.

مصالح و مصالح اکسپوز : ویژگی مشترک معماری صنعتی مصالح اکسپوز، مانند تیرهای فولادی، آجرهای اکسپوز و کف بتنی است. شما همچنین می توانید لوله کشی، کانال کشی یا سیم کشی الکتریکی در ساختمان های صنعتی را پیدا کنید.

نور طبیعی : معماری صنعتی با نصب پنجره ها و نورگیرها از کف تا سقف یا شبکه فلزی از نور طبیعی استفاده می کند.

سبک صنعتی
سبک صنعتی

مکان های مناسب برای سبک دکوراسیون صنعتی :

با توجه به ویژگی های دکوراسیون صنعتی ، آپارتمان هایی با سقف مرتفع ، فضاهای اداری و تجاری و آپارتمان های مدرن ، مناسب ترین گزینه برای اجرای این سبک می باشند همچنین شما می توانید از این سبک در هر مکانی که علاقه دارید ، استفاده کنید .

ویژگی دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی :

کاربردی بودن فضا در سبک صنعتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است به همین دلیل حتی عناصر مورد استفاده در این سبک نیز کاربردی می باشد و جنبه تزئینی ندارد. یکی دیگر از ویژگی های اصلی دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی استفاده از پلان باز است در این سبک فضاها به صورت یکسره طراحی شد و به ندرت تفکیک می شوند. البته این نیز بستگی به نوع فضا و کاربرد آن دارد .

سبک صنعتی

مصالح و متریال مورد استفاده در سبک صنعتی :

در سبک صنعتی از مصالح و متریال های ساده و پرکاربردی به گستردگی در دکوراسیون صنعتی استفاده می شود، مانند آجر ، بتن ، چوب و فلز میتوان اشاره کرد.

همانطور که میدانید آجر و بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی می باشند که از این دو مصالح بدون هیچ پوششی در سبک دکوراسیون صنعتی استفاده میشود. که اغلب از بتن پولیش شده برای کف خانه و همچنین از آجر برای دیوارهای خانه استفاده می کنند.

همچنین استفاده از سطوح فلزی و چوبی در سبک دکوراسیون صنعتی به خوبی قابل مشاهده است  در این سبک از فلز و پنل های چوبی در سقف، راه پله و پنجره ها استفاده می شود همچنین چوب و فلز نقش اساسی در این سبک دارند و در اثاثیه منزل نیز استفاده می شوند .

رنگ در سبک دکوراسیون صنعتی :

در سبک دکوراسیون صنعتی از رنگ های خنثی و طبیعی استفاده می ‌شود و استفاده از رنگ های روشن و سرزنده هیچ کاربردی ندارد . به همین دلیل اغلب برای از بین بردن فضای سرد و خشک دکوراسیون صنعتی، رنگ های قهوه ای و خرمایی به عنوان رنگ غالب در نظر گرفته می شود و از دیگر رنگ های خنثی برای دکوریجات و وسایل کوچک تر استفاده می شود.

همچنین با استفاده از مصالحی مانند چوب ، فلز و آجر، می توانید رنگ های طبیعی را وارد فضای داخلی کنید و به آن جلوه ای صنعتی ببخشید. البته ناگفته نماند که رنگ خاکستری در کنار رنگ سفید، نیز یک ترکیب فوق العاده در دکوراسیون صنعتی محسوب می شود که می توانید از این ترکیب نیز استفاده کنید .

مبلمان و وسایل قدیمی در سبک دکوراسیون صنعتی :

در این سبک باید از مبلمان و اکسسوری هایی استفاده کنید که حس و حال فضای صنعتی داشته باشد. با انتخاب مناسب مبلمان و دکوریجات ، حس محیط صنعتی را وارد فضای داخلی کنید. البته  توجه داشته باشید هنگام انتخاب وسایل باید به کارایی هر یک دقت کنید و از هرگونه افراط و تجمل دوری کنید می توانید بخشی از مبلمان و دکوریجات در این سبک را از لوازم و دکوریجات قدیمی و وینتج انتخاب کنید و یا اگر به این موارد دسترسی ندارید، از وسایلی که شکل و ظاهرشان از اثاثیه کارخانجات و آزمایشگاه های قدیمی الهام گرفته شده است، استفاده کنید. برای از بین بردن یکنواختی محیط صنعتی از تابلو نقاشی استفاده کنید همچنین استفاده از گیاهان نیز باعث ایجاد طراوت در محیط خواهد شد .

سبک صنعتی

لوله ها و اتصالات بدون پوشش در سبک دکوراسیون صنعتی :

لوله ها و اتصالات بدون پوشش از عناصر اصلی دکوراسیون سبک صنعتی هستند. برای تغییر کاربردی فضای صنعتی اتصالات آن را پوشش ندهید

و برای فضایی که اتصالات نمایان ندارند میتوان از لوله ها در دکور و ساخت وسایل استفاده کرد .

سبک صنعتی

طراحی دیوارها در سبک صنعتی :

در سبک صنعتی دیوارها می‌توانند به همان شکل طبیعی که در کارخانه‌ها و انبارها مشاهده می‌کنید، باقی بمانند.

در این شکل از طراحی، دیوارها اغلب از جنس آجر یا بتون هستند که علاوه بر کاهش هزینه ، برای بسیاری از انسان‌ها که به مشاهده دیوارهای گچی و کاغذ دیواری عادت کرده‌اند ، جالب به نظر می‌رسد .

سبک صنعتی
سبک صنعتی

پوشش کف در طراحی به سبک صنعتی :

در سبک صنعتی ، بسیاری برای حفظ اصالت طراحی از کف‌پوش‌های بتنی استفاده می‌کنند. این کف‌پوش‌ها یک گزینه مناسب و اقتصادی محسوب می‌شوند که در برابر عوامل محیطی نظیر رطوبت و ضربات استحکام بالایی دارند.

با این حال، این کف‌پوش‌ها مورد پسند برخی از افراد واقع نمی‌شوند. در نتیجه می‌توان از کف‌پوش‌های چوبی نظیر پارکت و لمینت و یا سنگ کف نیز استفاده نمود. این کف ‌پوش‌ها به دلیل رنگی که دارند ، کنتراست و گرمای فوق‌العاده‌ای در طراحی داخلی ایجاد می‌کنند .

کابینت آشپزخانه صنعتی :

برای دستگیره کابینت ها می توانید از هر چیزی که به نظر خوب می رسد استفاده کنید. دستگیره های فلزی ساده و یا آن هایی که از مواد بازیافتی تهیه می شوند بهترین گزینه برای دیزاین آشپزخانه صنعتی می باشند .

رنگ های روشن و پلاستیکی در دکوراسیون صنعتی جایگاهی ندارند و باید از آن ها اجتناب نمود. دستگیره های بزرگ، آشپزخانه شما را کاربردی تر نشان می دهند و ویژگی بارز سبک صنعتی که کارآمد بودن فضا است را به خوبی به نمایش می گذارند .

سبک صنعتی
نتیجه گیری :

در این سبک معماری شاخصه استفاده از مواد و مصالح مکان پیشین یا پرهیز از دور انداختن مبلمان و دکور های قدیمی ، به نوعی بازیافت در طراحی و ساخت و صرفه جویی در هزینه ها را در بردارد .

هم چنین وجود پنجره های بزرگ نورگیر در طراحی داخلی صنعتی ، سبب صرفه جویی در انرژی و کاهش هزینه های آن می شود .

مدیر سایت

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *