گالری ما

اطلاعات تماس

آموزش نظام مهندسی

مقدمه

اولین شکل گیری های  مهندسی در ایران ، کانون های مهندسین استان ها بودند که توسط مهندس مهدی بازرگان و همکارانش بنیان گذاری شده و تا الان  نیز در بسیاری از شهرهای بزرگ ایران برپا هستند و بیشتر در زمینه های صنفی فعالیت دارند. با عقب نشینی حزب نهضت آزادی ایران، چالش هایی برای ضعیف کردن کانون ها و واگذاری اختیارات و امکانات این کانون ها به سازمان های نظام مهندسی گسترده تر شده است!

دوره های آموزشی ارتقاء و تمدید پروانه نظام مهندسی

سازمان نظام مهندسی، سازمان بازوی وزرات راه و شهرسازی بوده که بر اساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان تاسیس شده است. فارغ التحصیلان رشته های مهندسی نیاز به این داشته تا در جهت آمادگی لازم برای ورود به بازار کار و همچنین شرکت در امتحانات نظام مهندسی در دوره های در نظر گرفته شده توسط سازمان آموزش و پژوهش نظام مهندسی شرکت نمایند. برخی افراد با این دوره ها آشنا نبوده و نیاز به راهنمایی در این باره خواهند داشت.

دوره های آموزشی ارتقاء و تمدید پروانه نظام مهندسی توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شده و هدف از برگزاری آن آمادگی داوطلبان جهت شرکت در آزمون ارزیابی نظام مهندسی و همچنین ورود به بازار کار می باشد. این دوره ها که انواع مختلف داشته در یک بازه زمانی مشخص توسط سازمان نظام مهندسی استان مربوطه اعلام و برگزار می شود. متقاضی با توجه به محل سکونت خود نیاز به این داشته تا ب سامانه نظام مهندسی استان خود مراجعه نموده و فرآیند نام نویسی را با توجه به لیست ثبت نام طی نماید.

دوره های آموزشی نظام مهندسی بر اساس هر رشته ای متفاوت بوده و هر فرد بر اساس سطح پایه خود نیاز به این داشته تا میزان ساعات مشخصی را از دوره مورد نظر طی نماید. تنها با اتمام دوره قابلیت دریافت مدرک و حضور در آزمون ارتقاء پایه وجود داشته که بایستی این نکته مورد توجه قرار گیرد.

داوطلبان حضور یافته در دوره های سازمان نظام مهندسی به آمادگی کافی دست یافته و مهارت ها مورد نیاز در سمت شغل خود را کسب خواهند کرد. این دوره ها شامل دوره های آموزشی ارتقاء پایه پروانه اشتغال ، ورود به حرفه صلاحیت اجرا، دوره های اختیاری نظام مهندسی و موارد دیگر خواهد شد که در ادامه در ارتباط با هر کدام توضیح داده می شود.

لیست دوره های آموزشی ارتقاء پایه پروانه اشتغال به کار مهندسان

از اهداف برگزاری دوره های آموزش نظام مهندسی در وهله اول بایستی به آمادگی داوطلب در راستای ارتقاء و کسب پروانه اشتغال نام مهندسی و همچنین ورود به بازار کار جهت کسب درآمد بیشتر اشاره کرد. افراد جهت حضور در این دوره ها نیاز به نام نویسی داشته و بایستی پس از آشنایی با لیست ثبت نام به انجام این کار بپردازند. لیست دوره های آموزشی ارتقاء پایه پروانه اشتغال به کار مهندسی در ادامه شرح داده می شود که بایستی مورد توجه قرار گیرد.

لیست دوره های آموزشی ارتقای پایه پروانه اشتغال به کار مهندسان شامل رشته های اصلی مهندسی خواهد شد که افراد با دسترسی به این لیست قابلیت آشنایی و انتخاب دوره مد نظر خود جهت ارتقاء پروانه اشتغال نظام مهندسی را خواهند داشت. نام نویسی یکی از الزامات شرکت در این دوره های آموزشی بوده که بر اساس لیست ثبت نام انجام می شود.

لیست دروه های آموزشی نظام ارتقاء پایه پروانه به اشتغال نظام مهندسی شامل رشته های عمران، معماری ، شهرسازی ، مکانیک ، برق ، نقشه برداری ، عمران – مکانیک و ترافیک خواهد شد. این دوره ها جهت ورود به پایه ها و سطوح مختلف برگزار شده که هر کدام از آن ها دارای عناوین و دروس جداگانه می باشد.

گذراندن این دوره ها تنها در آموزشگاه ها و دانشگاه هایی امکان پذیر بوده که دارای مجوز از کمیته آموزش استان در حیطه برگزاری دوره های آموزشی ورود به حرفه و ارتقاء پایه پروانه اشتغال به کار باشند. لیست این مراکز آموزشی در سایت نظام مهندسی هر استان قرار دارد که بایستی مورد توجه قرار گیرد.

آموزش نظام مهندسی

دوره های آموزشی اختیاری نظام مهندسی

در قسمت قبل به زیر گروه دوره های آموزشی نظام مهندسی نظیر دوره های ارتقاء پروانه نظام مهندسی و دوره های ورود به حرفه صلاحیت اجرا پرداخته شد. در معرفی یکی دیگر از انواع دوره های این سازمان می توان به دوره های آموزش اختیاری نظام مهندسی اشاره کرد که در ادامه در ارتباط با آن توضیح داده می شود.

دوره های آموزشی اختیاری نظام مهندسی یک سری دوره های غیر اجباری بوده که افراد تنها جهت ارتقاء سطح مهارت خود در این ها شرکت خواهند کرد. همچنین حضور در این کلاس های آموزشی موجب این شده تا فرد در مسیر شغلی آینده راه هموارتری را دنبال نماید. این دوره ها زیر نظر سازمان نظام مهندسی برگزار شده .

دوره های آموزشی نظام مهندسی زیر نظر سازمان نظام مهندسی به تفکیک هر استان برگزار شده و افراد در راستای اهداف مختلف نیاز به شرکت در این دوره ها خواهند داشت. دوره های سازمان نظام مهندسی دارای انواع مختلف بوده که در قسمت قبل به هریک اشاره شد. افراد جهت حضور در این دوره ها نیاز به این داشته تا با اطلاع از لیست ثبت نام فرآیند نام نویسی را در بستر الکترونیک در نظر گرفته شده انجام دهند.

دانشگاه های مجاز برای برگزاری دوره های نظام مهندسی

هدف از برگزاری دوره های آموزشی نظام مهندسی افزایش سطح مهارت نیروی فعال در زمینه های مختلف مهندسی، ارائه پروانه اشتغال و کسب آمادگی مورد نیاز جهت ورود به بازار کار می باشد. افراد جهت حضور در کلاس های آموزشی نیاز به این داشته تا تنها به برخی مراکز از جمله دانشگاه های مجاز مراجعه نمایند.

از جمله دانشگاه های مجاز برای برگزاری دوره های نظام مهندسی می توان به مراکز آموزش عالی مورد تایید سازمان نظام مهندسی در هر استان اشاره کرد. افراد با ورود به سامانه نظام مهندسی هر استان این قابلیت را داشته تا به لیست دانشگاه های مجاز جهت شرکت در دوره های نظام مهندسی دست پیدا کنند.

دانشگاه های مجاز به برگزاری دوره های آموزشی نظام مهندسی شامل دانشگاه امیر کبیر، جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و موارد دیگر خواهد شد. جزئیات دقیق تر در ارتباط با آشنایی با دانشگاه های دارای صلاحیت جهت برگزاری دوره های نظام مهندسی تنها از طریق سایت سازمان نظام مهندسی امکان پذیر خواهد بود که به این موضوع اشاره شد.

آموزش نظام مهندسی

اعتبار دوره های آموزشی نظام مهندسی

اعتبار دوره های آموزشی نظام مهندسی به تفکیک هر دوره متفاوت بوده و یکسان نمی باشد. مدت اعتبار دوره های ورود به حرفه اجرا 5 ساله بوده و متقاصی تنها در این مدت قابلیت استفاده از مدرک خود جهت اخذ صلاحیت اجرا را خواهد داشت. مدت اعتبار دوره های آموزشی ارتقاء پروانه اشتغال به کار مهندسی دارای مدت اعتبار 3 ساله می باشد. ارتقا از سطح 3 به 2 بعد از  4 سال امکان پذیر بوده و ارتقا از سطح 2 به سطح 1 پس از 5 سال قابل انجام می باشد.

در هنگام اتمام مدت اعتبار دوره های نظام مهندسی فرد نیاز به این داشته تا جهت تمدید آن ها اقدام نماید. مدت اعتبار دوره آموزشی تمدید پروانه اشتغال به کار مهندسی نیز 3 سال بوده که بایستی این نکته مورد توجه قرار گیرد. شخص در صورت عدم تمدید پروانه نظام مهندسی خود قابلیت فعالیت حرفه ای به عنوان یک مهندس سازمان نظام مهندسی را ندارد.

نتیجه گیری

آمادگی برای آزمون نظام مهندسی نیازمند تسلط بر مفاهیم، مباحث مقررات ملی ساختمان و تمرین مداوم تست‌های پرتکرار است. آموزش صحیح و هدفمند در این زمینه، نه‌تنها شانس قبولی در آزمون را افزایش می‌دهد، بلکه دانش و توانمندی‌های مهندسان را برای مواجهه با چالش‌های حرفه‌ای ارتقا می‌بخشد. با بهره‌گیری از آموزش‌های جامع و برنامه‌ریزی مناسب، می‌توان به موفقیت در این آزمون‌ها دست یافت و گامی مهم در مسیر پیشرفت شغلی برداشت.